donderdag 6 juni 2013

Column: Doodsangsten op straat.

Jij kent hem als een gewone kleine auto. Hij wordt gereden door menig man of vrouw als tweede wagen van het huis. Een lief klein wagentje. Ideaal om de kinderen van school te halen, file te parkeren of boodschappen mee te doen. Van alle gemakken voorzien en zuinig bovendien.

Ik ken hem echter als de dood op wielen. Een gepimpte golfkar met dodelijke intenties. Een stealthspecialist in de vorm van een uit de kluitengewassen gemotoriseerde rolschaats, gereden door de duivel himself. Oké, ik weet dat het lichtelijk overdreven is maar ik heb er grootse ruzie mee. De Fiat Panda. Ik heb al maanden problemen met deze dodelijke mintgroene sluipmoordenaar. Ongeacht welk moment van de dag ik fiets, ik word afgesneden, vrees voor mijn leven en vloek vervolgens alle duvels uit de hel. Tactieken als in groepen fietsen, zwaailichten op mijn biesieklette monteren of vroeg opstaan, lijken geen enkele vruchten af te werpen. Hij blijft toeslaan als ik alleen ben. Na herhaaldelijk contact op te hebben genomen met de sterke arm der wet werd mij een geheel verzorgde reis naar een gesticht aangeboden. Ik word voor gek verklaard. Zeer belachelijk uiteraard. Na dreigementen met boetes en nummerblokkeringen sta ik er helemaal alleen voor.

Jongens, ik geef het toe. Een belachelijke angst. Sommigen noemen het zelfs een fantasie. Maar ik ben als de dood voor deze mintgroene Fiat Panda. Een auto die goed in de markt is gezet als schattig autootje bezorgt mij nachtmerries. Geef om dit kind. Geef gul. Dank u. 


Een foto van dit dodelijke monster. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten